Základom efektívnosti je konkurencia Nad zákonom o pravidlách verejného obstarávania prác, výrobkov a služieb - Škodáček, Ján
Vytváranie konkurenčných podmienok nevyhnutných pre znižovanie nákladov a zvyšovanie produktivity práce. Zákon o pravidlách verejného obstarávania platný od r.1994 a jeho význam pri vytváraní zdravého konkurenčného prostredia.