Dôsledky nedotiahnutej reprodukcie fixného kapitálu ponesú budúce generácie Slovensko potrebuje vyššie zahraničné kapitálové injekcie ako je schopné prilákať - Sojka, Jozef
Výťah z analýzy - Reprodukcia fixného kapitálu v transformačnom procese na Slovensku, ktorú spracoval profesor EU Bratislava. Obsah analýzy: kvantifikácia objemu fixného kapitálu, nevyužitých kapacít a snimi spojených pracovných síl v národnom hospodárstve, ktoré je potrebné reprodukovať, čím sa poskytuje inverzný pohľad na investičný proces (analýza a prognóza 1989-1995).