Posilovat pozici na trhu prostřednictvím strategických aliancí Poradenské listy pro výrobkové manažery a vedoucí marketingu
Rastúci počet národných a medzinárodných aliancií v dôsledku obchodnej globalizácie. Zbližovanie správania sa spotrebiteľov v Európe, Amerike a východnej Ázii. Odbúranie trhových bariér v regionálnych blokoch. Vznik rôznych aliančných foriem - obchodných aliancií, medzinárodných joint ventures a i.