Poľnohospodárske komodity sú až príliš lacné Ponuka na plodinových burzách prevyšuje dopyt - Truncová, D.
Svetový trh poľnohospodárskych komodít. Vývoj cien obilia, olejnín, cukru, kakaových bôbov, kávy, bavlny, vlny a kaučuku na svetových trhoch.