Východoevropské komerční banky připravují nový clearingový systém - Kotula, M.
Zavedenie nového zúčtovacieho systému na oživenie obchodu a finančných vzťahov východoeurópskych krajín, včítane SNŠ. Medzinárodné finančné inštitúcie podporujúce vznik clearingového systému ABC-CBA (Association bancaire de compensation - Clearing Bank Association). ABC-CBA predstavuje zúčtovací systém komerčných bánk, jeho cieľom je zaistenie bezpečných, rýchlych a presných platieb medzi členskými bankami.