Viete čo je devízový manažment? - Šimkovic, J.
Úloha devízového manažmentu: eliminovať menové riziko a z neho vyplývajúce devízové straty v medzinárodne zaangažovaných podnikoch. Opatrenia obmedzujúce menové riziko: 1. riziku predchádzajú, 2. znižujú, 3. kompenzujú. Charakteristika devízovej a valutovej pozície - saldo pohľadávok a záväzkov v zahraničnej mene, výpoveď o ziskoch a stratách pri zmene menového kurzu. Devízová a valutová pozícia - aktívna a pasívna.