Úlohou BESO je pomáhať Slovensku Pomoc prišla z britských ostrovov - Šingliar, M.
Úloha organizácie BESO (British Executive Service Overseas). Poskytovanie know-how a britských expertov krajinám, ktoré o to prejavia záujem. Organizácia bola založená pred 22 rokmi vládou V. Británie v spolupráci s Konfederáciou britského priemyslu a Radou riaditeľov. Zastúpenie BESO na Slovensku.