Na cestě ze statistického bludiště - Jílek, Josef
Usporiadanie a triedenie štatistických ukazovateľov, prechod od bilancie národného hospodárstva v sovietskom chápaní na systém národného účtovníctva (SNA). Spôsoby štatistického zisťovania. Meranie vývoja priemyselnej produkcie. Meranie cenového vývoja. Postavenie orgánov štátnej štatistiky.