Neoricardiánství jako pokus o tzv. renesanci klasiky - Rumler, M.
Neoricardiánstvo ako alternatívny prúd k súčasnej všeobecnej ekonomickej teórii. Spochybnenie zásadnej koncepcie neoklasickej ekonomickej teórie najmä v týchto smeroch: a) snaha zmeniť smer a poňatie teoreticko-ekonomickej analýzy; b) pokus vyriešiť modernými nástrojmi vedy Ricardov tzv. neriešiteľný problém; c) spochybnenie teórie hraničnej produktivity ako základu teórie rozdeľovania na makroekonomickej úrovni; d) spochybňovanie predmetu ekonomickej teórie ako vedného odboru, ktorý hľadá svoj zmysel v objasňovaní optimálneho rozhodovania ekonomických subjektov.