Analýza makroekonomické stabilizace v ČSFR 1990-1992 - Vintrová, Růžena
Východzie podmienky makroekonomickej stabilizácie. Dôsledky stabilizačnej politiky na mieru inflácie, mieru nezamestnanosti a hospodársky pokles. Hlavné makroekonomické charakteristiky vývoja v ČSFR v porovnaní s Poľskom a Maďarskom v r. 1990-92. Príčiny hospodárskeho poklesu, zhoršenie výmenných relácií po rozpade RVHP, strata pozícií v medzinárodnej deľbe práce. Tendencia vývoja dopytu na hlavných trhoch. Dosiahnutie dna ekonomického poklesu koncom r. 1991. Krátkodobá a dlhodobá adaptácia ekonomiky a rastové perspektívy.