Vybrané otázky vývoje vnějších ekonomických vztahů České republiky - Plchová, Božena
Intenzita zapojenia Česka do medzinárodného obchodu v porovnaní s vyspelými ekonomikami v r. 1989 a 1992 (vývoz na obyvateľa v USD). Potenciálne komparatívne výhody českej ekonomiky, hodnotenie ich reálneho využitia. Kroky čs. ekonomickej reformy vo vonkajších ekonomických vzťahoch. Liberalizácia zahraničného obchodu. Vzťahy k ES, EZVO, ku krajinám Visegradskej skupiny, k Slovensku. Potreba novej proexportnej politiky. Skúsenosti z vyspelých trhových ekonomík v tejto oblasti, štátna podpora vývozu. Vnútorná zameniteľnosť meny ako predpoklad liberalizácie zahraničného obchodu.