Poľnohospodárska politika Európskych spoločenstiev - Šíbl, Drahoš
Hlavné princípy spoločnej poľnohospodárskej politiky ES zakotvené v Rímskej zmluve (na základe ktorej sa v r. 1957 vytvorilo EHS) - vybudovanie jednotného trhu poľnohospodárskych výrobkov, preferencia poľnohospodárskej produkcie ES a finančná solidarita. Hlavné nástroje spoločnej poľnohospodárskej politiky ES, organizácia trhu a ceny poľnohospodárskej produkcie. Štruktúrne zmeny poľnohospodárstva. Financovanie spoločnej poľnohospodárskej politiky, Európsky poľnohospodársky a garančný fond. Príčíny nevyhnutnosti reformy spoločnej poľnohospodárskej politiky a jej uskutočňovanie.