Realita, nebo iluze? Evropská unie - Mervart, J.
7.2.1992 v Maastrichte - podpis zmluvy o Európskej hospodárskej a menovej únii (EHMU). Snaha o urýchlenie a prehĺbenie integrácie západoeurópskej dvanástky. Zavedenie spoločného trhu, hospodárskej a menovej únie so spoločnou menou a ústrednou bankou. Možnosť pripojenia ďalších štátov k zmluve. Návrhy na revíziu dohôd. Reakcia na návrhy revízie dohôd.