Teorie Z - recept proti japonské konkurenci? - Hrabětová, E.
Teória Z je japonský systém organizácie adaptovaný na americké podmienky. Umožňuje využiť prednosti japonského organizačného modelu a zároveň zachovať tradičné americké hodnoty. Porovnanie amerického a japonského modelu organizácie s teóriou Z.