Teoretické aspekty finančného riadenia podniku - Brzica, Daneš
Niektoré strategické otázky súvisiace s finančným riadením a rozhodovaním. Ciele podniku a úlohy finančného riadenia. Determinanty finančnej stratégie - záujmová štruktúra (diferenciácia záujmov v podniku) a vývojové štádium podniku (životný a finančný cyklus). Finančné rozhodovanie, význam finančnej analýzy ako dôležitého nástroja hodnotenia firmy a strategického plánovania. Úloha rizika v rozhodovaní. Krátkodobé a dlhodobé aspekty rozhodovania. Dividendová politika a štruktúra financovania ako významná sučasť dlhodobého rozhodovania a stratégie.