Hutníctvo sa po dlhodobých otrasoch možno tento rok nadýchne
V r. 1994 predpokladané ukončenie poklesu výroby ocele vo svete, odhad a vývoj spotreby na r.1993-2000. Pokles cien ocele, stanovenie vývozných kvót pre Česko a Slovensko (pokryli takmer tretinu vývozu bývalého východného bloku). Reštrukturalizácia slovenských hutníckych podnikov. Oceliarstvo východnej Európy a Európskej únie, konsenzus. Multilaterálna dohoda o oceli v rámci GATT.