The patterns of bureaucratic elite recruitement in Poland in the 1970s and 1980s. - Wasilewski, J.
Rozbor výsledkov dvoch poľských sociologických prieskumov o spôsoboch postupu pracovníkov do funkcií riadiacich kádrov ("byrokratickej elity"). Sleduje sa vplyv politickej angažovanosti, pôvodu, odbornosti ap., ako aj hodnotenie atribútov pre výber do funkcie zo strany dotazovaných.