Ekonomičeskije osnovy territorial'nogo samoupravlenija. - Vas'kov, S.
Organizačné a ekonomické princípy samosprávy teritórií. Vymedzenie kompetencií jednotlivých orgánov. Problém samostatnosti miestnych rozpočtov. Právo vlastníctva regiónu na časť štátneho majetku a prírodné zdroje. Organizácia riadenia vlastníctva republiky a obcí. Pripravenosť jednotlivých regiónov k prechodu na trhové hospodárstvo.