O projekte Zakona SSSR "O nalogach s gosudarstvennych, arendnych, kooperativnych, obščestvennych i inych predprijatij, ob'jedinenij i organizacij". - Pavlov, V.S
Zásady nového daňového zákona. Objekty zdanenia. Postup výpočtu zdaniteľného zisku. Daňové sadzby. Daňové úľavy. Regulovanie spotrebného fondu. Daň z obratu. Daňové zaťaženie spoločných podnikov. Daňové zaťaženie exportu a importu. Daň majiteľov dopravných prostriedkov. Zodpovednosť za dodržiavanie daňových zákonov.