Forecasting government policy. An example of the importance of time inconsistency. - Westaway, P.
Makroekonomickí prognostici by mali predpokladať, že tvorcovia politiky sa usilujú maximalizovať objektívnu funkciu a že tento typ správania možno postihnúť použitím metód optimálnej kontroly. Analógia s konvenčným predpokladom racionálneho očakávania pri prognózovaní správania súkromného sektora. Kľúčová úloha predpokladov o časovej konzistentnosti správania tvorcov politiky. Príklady z modelu ekonomiky Spojeného kráľovstva.