Máme šance na přežití? Filozofie alternativního zemědělství. - Barták, R.
Alternatívne poľnohospodárstvo je založené na novom chápaní vzťahu človeka k prírode, na novom chápaní pojmu ekonomická efektívnosť, pojmu kvality života. Alternatívne poľnohospodárstvo - pestovateľské a chovateľské systémy šetriace prírodu a prírodné zdroje, všetky opatrenia poľnohospodára sú riadené s ohľadom na biologické a ekologické aspekty.