Na ochranu konkurence a spotřebitelů. Protimonopolní politika USA. - Urban, J.
O dodržiavanie protitrustových zákonov a o ochranu hospodárskej súťaže sa v USA starajú dve inštitúcie - Federálna obchodná komisia (FTC) a antitrustový úsek ministerstva spravodlivosti USA. Obidve inštitúcie pôsobia na úrovni federácie. Rozbor protimonopolnej politiky FTC a úloh ministerstva spravodlivosti. Základné ciele protimonopolnej politiky.