Is there a transfer of resources from developing to industrial countries? - Osterkamp, R.
Absencia efektívnych štruktúrnych zmien v hospodárstve rozvojových krajín sa vysvetľuje tým, že tok prostriedkov do zadlžených rozvojových krajín je nedostatočný a v posledných rokoch dokonca negatívny. Požiadavka politicky garantovaného pozitívneho presunu zdrojov a jej oprávnenosť. Konštatuje sa, že s výnimkou bohatých rozvojových krajín, bol tok prostriedkov do rozvojových krajín pozitívny.