Controlling process variation is key to manufacturing success. - Anderson, L.H
Vzťah akosti produkcie k variácii vyrobných procesov a k regulácii tejto variácie. Postup na uplatnenie regulácie variácie procesu v troch etapách. Výsledkom je zníženie výrobných a nevýrobných nákladov v podniku.