Hypotézy o vztahu inovací a makroekonomického růstu v tržní ekonomice. - Mejstřík, M.
Rozvoj kapitalistickej ekonomiky prebieha v cykloch, ovplyvnených najmä nerovnomerným výstupom inovácií a je preto procesom narušovania vznikajúcich rovnováh. Rozbor teórie "dlhých vĺn" z hľadiska mechanizmu pulzovania trhovej ekonomiky vo svetovom meradle a spojovania jednotlivých vĺn so špecifickým obsahom zhlukov bázických inovácií a typických sociálno-ekonomických inštitúcií.