<The> Effect of transborder data flow restrictions on American multinational corporations. - Sambharya, R.B
Skúma sa dopad predpisov o toku informácií cez hranice štátov na stragégiu a operácie amerických mnohonárodných spoločností. Podľa výsledkov bolo rozhodovanie spoločností obmedzeniami ovplyvnené minimálne. Oproti minulým obmedzeniam (ochrana národných informácií, bezpečnosť štátu ap.) presúvajú sa obmedzenia do ekonomickej sféry (informácia ako komodita, poplatky a dane prenosu informácií). Popis metód štúdie - dotazníkový prieskum, štatistické vyhodnotenie.