Hodnoty, morálka, politika a ekonomika. - Poláková, Jana
Najvyššou hodnotou je v súčasnosti tvorivosť. Chápe sa ako univerzálne uplatniteľná hodnota schopná usporiadať všetky ostatné hodnoty: morálne a politické, ekonomické a estetické. Machiavelliho vylúčenie morálnych pojmov z politiky. Potreba morálneho rozmeru v súčasnej politike.