Pozemkové úpravy vyžadují organizaci a odbornost. - Janeček, M.
V ČSFR majú pozemkové úpravy viesť ku zladeniu poľnohospodárskej štruktúry s novou politikou štátu, založenou na prechode štátneho a družstevného vlastníctva do súkromného vlastníctva jednotlivých osôb, či skupín. Charakteristika obsahovej náplne pozemkových úprav a hlavných požiadaviek na organizovanie a riadenie procesu týchto úprav.