Soukromí poradci. - Schulz, J.
Úlohou poradcu je zanalyzovať jednotlivé podmienky podnikateľského zámeru. Ďalším krokom je uplatnenie teórie "najhorších alternatív". Súkromný poradca musí prekonať niektoré návyky podnikateľov. Nejednotnosť vo výklade právnych predpisov orgánmi štátnej správy, nepreviazanosť jednotlivých právnych predpisov sťažujú poradenské služby.