Dynamic manufacturing: a comparison of attitudes in the U.S.A. and Japan. - Eitsperger, W.D
Dynamický model výroby sa zakladá na učení a rozvíjaní schopností v snahe o dokonalosť. Tvrdí sa, že je základom úspechu japonskej výroby. Naopak sa údajne americká stratégia výroby zakladá na štatistických krátkodobých rozhodnutiach s minimalizáciou nákladov. Empirické zhodnotenie týchto predpokladov porovnaním postojov vrcholového vedenia v rozhodnutiach o výrobe a snahách o akosť v oboch krajinách.