<The> economic integration of oligopolistic markets. - Venables, Anthony J.
Predmet analýzy ekonomickej integrácie. Ekon. integrácia ako možná forma redukovania nákladov na obchod. Analýza účinkov ako redukovanie nákladov na obchod, tak aj účinkov pohybu smerom k trhovej integrácii. Dve etapy analýzy: 1. model pre najjednoduchší možný prípad dvoch symetrických ekonomík s lineárnym dopytom a nákladmi, 2. numerické simulácie. Účinky pohybu medzi rôznymi stupňami trhovej integrácie na strojárský priemysel vybraných európskych krajín a zmeny v nákladoch na obchod.