Teorie ročníkových modelů základních fondů a její aplikace v podmínkach čs. ekonomiky. - Kudeřík, I.
Zavádzanie technického pokroku do rastových modelov ako predpoklad vzniku ročníkových modelov. Stelesnený technický pokrok znamená zdokonaľovanie kapitálu. Jednotlivé fondové jednotky sa združujú do ročníkov (či generácií), vznikajú ročníkové modely. Prezentácia ročníkových modelov R.M. Solowa (zakladateľa teórie ročníkových modelov). Aplikácia teórie na stroje v čs. priemysle.