Ziel: Hohes Leistungsniveau bei effektivem Mitteleinsatz. Erste Gedanken zur Neugestaltung der Finanzierung des Gesundheits- und Sozialwesens.
Dosiahnutie efektívnej zdravotníckej starostlivosti o občanov v NDR. Použitie správnej metódy financovania v ambulantnom a nemocničnom sektore. Účelné stimulovanie zdravotníckeho personálu, plánovanie mzdového fondu na novom základe. Vytvorenie ekonomických predpokladov, využitie moderných metód managementu v oblasti zdravotníctva.