Pohled na výkonnost některých dnešních průmyslových podniků. - Bohatá, M.
Pri odstraňovaní monopolnej štruktúry štátnych podnikov, pri deetatizácii je potrebné postupovať na základe racionálnych rozhodnutí vychádzajúcich z dôkladnej analýzy veľkostnej štruktúry priemyselných podnikov, z analýzy exportnej výkonnosti, konkurenčnej schopnosti, z postavenia podnikov na trhu, z analýzy ich priestorového rozmiestenia a vplyvu na životné prostredie. Rozlíšenie podnikov na dobré, resp. perspektívne podniky a podniky nevýkonné. Naznačenie štruktúrnej či priemyselnej politiky centra.