Evolution to an effective and enduring SPC system. - Cantello, F.X
Skúsenosti z budovania systému štatistického riadenia výrobných procesov v americkom závode na výrobu pneumatík. Niektoré prvky systému sa postupne zavádzali od r. 1983, bez výraznejšieho úspechu. Nedôslednosti tohoto systému. V r. 1986 došlo k reštrukturácii a dobudovaniu trvalého efektívneho systému SŠR v 6 fázach, ktoré sa podrobne popisujú.