Zur Sozialverträglichkeit von Umsiedlungen für den Braunkohlentagebau. - Ebert, O.
Protiklady štátnych a hospodárskych záujmov v oblastiach kde sa nachádzajú zásoby uhlia. Projekty spoločného presídlenia obcí v dôsledku ťažby uhlia, problematika odškodňovania. Sociálne kontrasty majiteľov a nájomcov pri riešení problémov súvisiacich s presídlením. Postupy pri uplatňovaní materiálnej pomoci.