Brief case: the return of synergy. - Crompton, R.
Pre podnikateľské aktivity nie je vhodné spájať sa do jednej korporácie pokiaľ medzi nimi nie je synergia. Ak však sú časťou rovnakej skupiny pretože sú príbuzné, styčné alebo doplnkové, sú logicky založené na nejakej forme synergie. Úspešným manažérskym štýlom v USA a V. Británii v posledných rokoch bola decentralizácia, jej dôsledky skúmané v 20 spoločnostiach V.B. Reštrukturalizácia portfolia spoločností na základe potencionálnej synergie. Nízke náklady synergie.