K otázkam vývoja, štruktúry a metodológie systému národných účtov. - Adamiš, L.
Základné metodologické poznatky, ktoré sú východiskom konštrukcie a implementácie systému národných účtov. Náčrt vývoja národných účtov a princípov zobrazenia procesu reprodukcie v systéme národných účtov. Triedenie zobrazovaných ekonomických javov a procesov. Konštrukcia input-output tabuliek tvoriacich súčasť systému a zásady oceňovania zobrazovaných tokov.