Nejlepší je vlastní dům. - Oswald, E.
Cieľom reformy v oblasti bývania je vytvoriť situáciu, kedy si každý občan môže zaobstarať byť zodpovedajúci jeho možnostiam. Je potrebné vytvoriť trh s bytmi, čo predpokladá zrovnoprávnenie a stabilizáciu vlastníckych vzťahov a uplatňovať nájomné zmluvy. Prehľad bytového hospodárstva a hospodárenia s bytmi k r. 1989 a celková charakteristika navrhovanej koncepcie bytovej politiky.