Motivácia a vlastníctvo. - Klačanský, Ivan
Vplyv štátov západného a východného sveta na ekonomiku a jej rozvoj. Priame a nepriame formy vplyvu. Vzťah medzi úrovňou príjmov, spotrebou obyvateľstva a jeho úsporami. Proces komercionalizácie a privatizácie. Názory profesora Kornaia na postavenie súkromného vlastníctva v ekonomike. Zamestnanecké obligácie, ich význam a nedostatky.