Sur quelques propriétés stratégiques de l`intéressement des salariés dans l`industrie. - Bensaid, B.
Podstata delenia zisku v priemysle vychádzajúca z teórie monopolu, oligopolu a teórie hier. Porovnanie názorov firmy a jej pracovníkov pri zavádzaní rôznych foriem delenia zisku. Analýza rastu produktivity práce v závislosti na zvyšovaní vlastníckych záujmov zamestnancov firmy. Rozbor vzniku bariér, znemožňujúcich vstup firmy na konkurenčný trh.