USA: Hospodářský zázrak vhodný k následování. - Khol, Josef
Podstatu amerického hospodárskeho zázraku možno vyjadriť novou vlnou podnikateľstva. Po roku 1970 začala zamestnanosť u 500 najväčších firiem v USA vytrvale klesať. Presun zamestnancov do malých podnikov a zakladanie nových podnikov. Podnetom pre podnikateľské myslenie sa stalo vytváranie pracovných príležitostí "job creation".