<La> raison du protectionnisme: Politique budgétaire et contrainte extérieure. - Lapidus, A.
Neoprotekcionizmus rozvíjaný Novou školou v Cambridži. Využitie nástrojov rozpočtovej politiky krajiny na zabezpečenie vnútorných podmienok zamestnanosti pri súčasnom tlaku platobnej nerovnováhy. Teoretické limity pohybu svetovej ekonomiky. Rozbor svetovej ekonomiky pomocou matematických a štatistických metód.