Ekonomika Japonii: itogi 80-x godov. 2. - Celiščev, I.
V predchádzajúcich desaťročiach sa ekonomika Japonska orientovala na výrobu. Na prelome r. 1980 a 1990 sa stáva stav a perspektíva osobnej spotreby prvoradou otázkou. Premena Japonska na spotrebiteľskú spoločnosť sa stáva superúlohou ekonomiky. Vzniká rad nových problémov na aké ciele a hodnoty sa má národné hospodárstvo orientovať, ako vybudovať rovnovážne vzťahy s vonkajším svetom a pod.