Cílové řešení a problémy přechodu k ekonomické reformě. - Šulc, Zdislav
Základné podmienky fungovania ekonomického mechanizmu. Význam vzájomného súladu jeho systémových a regulačných prvkov. Úloha plánu na centrálnej a podnikovej úrovni v trhovom mechanizme. Postavenie daňovej sústavy a cenovej politiky. Problematika prechodu od centrálno-prídelového k peňažno-trhovému mechanizmu.