Inflation anticipée, politique monétaire et taux d`intéret aux États-Unis. - Artus, P.
Vplyv výsledkov výskumu súčasnej cenovej hladiny na predpokladanú infláciu. Modelová štruktúra uzavretého okruhu a miezd v USA. Podmienky rastu a poklesu miezd. Analýza závislosti cenovej hladiny. Ceny spotreby, ceny domácej produkcie a ceny importu. Výška úrokových sadzieb a časová závislosť.