Jednotný trh ES a východní Evropa. - Fojtík, F.
Zásadné spoločensko-ekonomické premeny v krajinách strednej a východnej Európy spadajú do obdobia budovania jednotného vnútorného trhu ES. Skúmanie prekážok vstupu bývalých socialistických krajín do ES a systémových zmien nevyhnutných pre vytvorenie predpokladov vstupu. Rozbor predpokladaných účinkov jednotného trhu na samotné ES a na reformné ekonomiky.