Uloga svetskog integratora. - Kerim, S.
Na pravideľnom stretnutí zástupcov členských štátov OECD sa hospodárski ministri zamerali na hlavné problémy súčasného sveta: na hospodársku situáciu jednotlivých štátov, na svetový trh, spoluprácu s rozvojovými krajinami a ochranu životného prostredia. OECD podporuje politické a ekonomické premeny v strednej a východnej Európe a snaží sa im uľahčiť prechod na multilaterálnu trhovú sústavu.