Empirická analýza inovačního výkonu tržních a netržních ekonomik pomocí statistiky patentů. - Sláma, J.
Prednosti trhového hospodárstva pred centrálne riadeným v oblasti rozvoja techniky. Údaje o počte patentových prihlášok, ktoré jednotlivé krajiny uplatňujú v cudzine, ako meradlo produkcie techniky. Súvislosť medzi ekonomickou a technickou úrovňou. Príčiny nesúladu medzi počtom patentových prihlášok doma a v zahraničí v štátoch východnej Európy. Technická štruktúra patentov podľa krajín.