Risk, self-protection and ex ante economic value. - Shogren, J.F
Faktory používania vlastnej ochrany jednotlivca na ovplyvnenie ex ante rizika a predpokladaných ex post dôsledkov. Rozvíjanie propozícií o ex ante hodnote redukovaného rizika. Možnosti eliminovania nesledovaných hľadísk využitia a vyjadrenia ex ante hodnoty. Vplyvy poznania konvexnosti alebo nekonvexnosti funkcií čiastočnej zodpovednosti na určenie efektu zmien rizika.